Szösszenetek

szeptember 18, 2019

Van, hogy kedven lenne blogolni, de semmi összetettebb, komolyabb témát nem akarok épp elővenni, csak pötyögni akarok nektek korlátok nélkül a magam kis össze-visszaságommal. A mai is egy ilyen alkalom. Kicsit háttérbe szorultak mostanában a tényleges személyes bejegyzések, de nem is nagyon vágytam kiírni magamból semmit.

Kivettem 1 hét szabadságot, hogy kipihenjem magam, mert rettenetesen kimerült voltam. Terveztem be programokat is, amiből igazából 2 jött össze, egyik sem nagy durranás. A legfontosabbat viszont kénytelen voltam lemondani - pedig ezért vettem ki igazából a szabit. Úgy volt, hogy 17-8án, valamelyik nap a kettő közül találkozom egy szombathelyi tumbász pajtással, elmegyünk sörözni, dumálunk, meg ha valamilyen oknál fogva sikerül becsiccsentenem, elmegyünk csajozni. :'D Nos, ezt mondtam én le hétfő késő este, mert kezdtem érezni, hogy a torokfájásom már nem múlik el másnapra. Ami azt illeti, már 1 hónapja nagyjából bujkált bennem, szerintem ezért is voltam kimerült, de a torokfájás csak ideig-óráig tartott. Zabálom a Nurofen Cold-ot, ami úgy érzem, hat is, sok-sok hideg folyadék mellett azért néha teázok is, van fagyi is és persze a Negro is segítségemre van. Amúgy az a furcsa, hogy nekem a tea inkább komfortot teremt, de ilyenkor a szénsav és a hideg az, ami tényleg segít. A szénsav lemar mindent, a hideg meg csökkenti a gyulladást. A gyógyszer mer segít, hogy ne lázasodjak be, ne duguljon be az orrom és szintén van benne fájdalom- és gyulladáscsökkentő. #notsponsored Csak leírtam, mert az Advil lágykapszulás megfázás ellenijét nem bírom. Eleve utálom a lágykapszulás megoldást, mert nagyon rossz érzés.

Ezek mellett meg a telefonom is haldoklott. Két nap is volt, amikor este fogta magát, és 50-60% körül egyszer csak kikapcsolt, visszakapcsolni meg nem lehetett, mert 0%-ra került. Az első alkalommal épp egy játékot akartam felrakni a Play-ről, a másik alkalommal meg böngésztem (talán az instát pörgettem?). Idegeskedés, alternatíva keresés, mert most már nem veszek telefont februárig, bírja már ki 2 év pár hónapig 170ért + kétszer cseréltek akksit benne (jó, ebből egy garis volt, mert ami belekerült is irdatlan módon púposodott), de ha ennyi probléma van a Huawei-jekkel, nem lesz P30 Pro, keresek mást. Aha, meg ahogy azt én elképzeltem. Egy kis info, miért P30 és miért kizárólag a Pro érdekelt: Nekem nincs fényképezőm, de szeretek fotózni, a blogra is, instára is, meg amúgy is, ehhez pedig elengedhetetlen egy jó kamerával rendelkező telefon. Azt pedig felejtsük el, hogy a 20 megapixeles P10 után egy 12 megapixeles LG-re váltok vissza 200ezerért. Mert irreálisan sokba kerül az össze telefon, aminek a közelében nincs a tudása a P10-hez. Szifont meg nem szeretnék venni fél milláért, mert na, nekem ez nem presztízs kérdés, a Huawei-jel meg egyébként meg vagyok elégedve, csak az akksi-t tekintve én voltam hülye, a másik probléma pedig szoftveres. Úgyhogy maradt a P30 Prö, aminek fergeteges kamerája van (amúgy a P10-nek az előlapija is szebb még kevesebb fényben is, mint bármelyik szifon, márelnézést). Ja, és sikerült kiküszöbölni a problémát, nagy nehezen felfrissítettük 7.0-áról 9-es droidra, és igyekszem elkerülni a gyári szupertöltést, vagyis teljesen kilőni ezt a lehetőséget, így csak gépről meg a powerbank-ről töltöm ezentúl, éjszakára pedig bekapcsolom a szuper energiatakarékos módját. Aztán így csak kihúzza februárig.

Ebből adódóan átgondolva költekezek. Nem veszek új ruhákat, csak ha valamilyen oknál fogva tényleg muszáj (pl. kiszakad a nadrágom), amiket pedig nem hordok, nem jó már rám, de még tökéletes állapotban van, össze fogom csomagolni, odaadom anyuéknak, hogy adják el, ajándékozzák el, bánom is én, nekem nem kell. Amin meg látszik, hogy hordva volt, azt beadom valamilyen segítő szervezethez vagy hasonló helyre, igazából fogalmam sincs, mert akad olyan szervezet, akikben nem bízok, és hozzájuk például nem szívesen adnék le két zsák ruhát... Így helyet is spórolok, meg nem halmozom fel a ruhákat.

Viszont megvettem ugye a Lush-ban a Halloween-i csomagot, mert az a kendő nagyon cuki, és az őszi dolgok befotózásához tökéletes lesz, bár ahhoz is kell még itthon ügyködni majd, hogy legyen hely... És megint rendeltem PinkPandáról. Shame on me... Újrarendeltem a Revolution CBD olaját, amiről még tartozom egy bejegyzéssel. Rendeltem még egy Revolution palettát, amire azóta vágytam, hogy kidobták a piacra, ez a Pride arcfesték paletta, ami tök-é-letes lesz a halloween-i sminkekhez (ok, ok, sfx arcfestéseket tervezek latex-szel meg művérrel, áháháháháhá <insert gonosz kacaj here>), egy Revolution sminkfixáló spray-t, mert az Avonosom fogyóban, és nem is a legjobb... Hozzávágtam még egy NYX szemöldök ceruzát, mert a marker, amit használtam, kifogyott, ami szomorú. És persze a kihagyhatatlan Mystery Bag is bekerült a kosárba, ha már...

Ezen kívül igazából tényleg semmi érdemleges mondanivalóm nincs. Festegettem, de az egyik nem lett jó, tajképekben szar vagyok, viszont lefestettem Halsey-t, és büszke vagyok, mert viszonylag felismerhető lett szerintem. Kockulok, nyomom a Minecraftot meg az Overwatchot. Ja, meg nekikezdtem egy történetnek, és direkt nem könyvet írok, mert a halálom, amikor 12 évesen valaki azt mondja, ő könyvet ír a wattás padon. Szóval ja, elkezdtem írni, oldalt találtok hozzá linket, főleg Blogspoton tervezem publikálni, viszont majd wattpadra is felkerül, viszont oda biztos vagyok benne, hogy késve fogom feltöltögetni, mert mindig elfelejtem, hogy olyanom is van.

Fogalmam sincs... azt hiszem, direkt nem írok lelki dolgokról most, mert a nátha elnyom mindent, és csak az kavarog a fejemben, hogy élem túl Október 30-ig. Ez egyben szánalmasan nevetséges és szomorú is egyben...

You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Remélem, azóta azért jobban vagy. Gyógyulást!

  Egyébként annyira átérzem ezt a "Van, hogy kedvem lenne blogolni, de semmi összetettebb, komolyabb témát nem akarok épp elővenni, csak pötyögni akarok nektek korlátok nélkül a magam kis össze-visszaságommal." életérzést. :DDD Azt hiszem, én mindig ilyen "blogger" voltam... az a klasszikus impulzusblogger - ha létezik ilyen, de ha nem, akkor most már igen. :D Időnként bejön ez a "tervezett témákból írok posztot" dolog, de mérföldekkel kevesebbszer.

  Az irományos projekted meg nagyon felkeltette az érdeklődésem, tuti elolvasom majd a közeli jövőben!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Huh, hát, fogjuk rá. Mindenesetre rajta vagyok az ügyön és köszönöm! :)

   Igen-igen, az impulzusblogger a legjobb szó erre. Furcsa talán, de a leginkább én is az impulzusbloggereket szeretem olvasni. Számomra reálisabb, mint egy tervezet szerint működő valami. Elvégre honnan tudjam, van e kedvem most épp a sminkekkel foglalkozni vagy a hajápolásról írni?

   Én pedig igyekszem majd írni rendületlenül és nem abbahagyni. ^^ Bár nem ígérek semmit. :D

   Törlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe