Halloween-i blogger tag

október 18, 2019

Ősz van, lassan Halloween, Halottak napja, Mindenszentek, szóval itt egy tag, ami a blogzaholic-ról származik, én meg gondoltam egyet, és kitöltöttem.

1. Szeretitek a Halloweent?

Nem vagyok túl ünnep párti egyébként, de a Halloween-t imádom. Eleve az ősz a legkedvesebb évszak számomra, érdekel a maszkmesterség, szeretek beöltözni különböző karakter-inspirációval (mármint it was inspired by a character), és tök szívesen mennék csokit gyűjtögetni. Régen a családdal még töklámpásokat is faragtunk. Mostanra maradtak a különböző Halloween-i dekor kellékek, égősorok meg ilyesmi.
2. Mit gondoltok erről az ünnepről?

Szerintem semmi gond nincs ezzel az egésszel, mert nyilván megemlékezünk az elhunyt szeretteinkről az utána következő napokban, és nem amerikai "hülyeség", lényegében arról szólt eredetileg, hogy ezen a napon eltűnt a határ a holtak és élők között, így köztünk jártak. A töklámpás a holt lelkek elijesztésére szolgált; beöltözni pedig azért kezdtek, hogy közöttük tudjanak járni az emberek...
3. Kedvenc filmetek, amit ilyenkor mindig megnéztek?

Imádom a Nightmare Before Christmas-t és az összes Scooby Doo-t, valamint nagyooon kíváncsi vagyok az új Addams Family-re is, remélem, hogy felkerül erre a listára. Ja, meg az összes Hotel Transylvania-t.
4. Kedvenc könyv, ami ehhez kapcsolódik?

Nem kifejezetten Halloween, de például Stephen King Álomdoktora számomra összemosódott ezzel az időszakkal.
5. Terveztek töklámpást készíteni?

Nagyon szeretnék, de tuti elveszíteném az egyik végtagomat. Viszont ha a hotelben lesz erre lehetőség, akkor egy kézzel térek csak haza.
6. Kedvenc Halloweeni édességetek?

Az összes Halloween-i gumicukor. Meg szeretem a Candy Corn-os Hersehy's-t is. Meg bármelyik mogyoróvajas csoki. Bár ez utóbbi minden, csak nem Halloween-i.
7. Szoktatok ilyenkor Halloweeni buliba menni?

I'm an introvert, soooo... Nagyon szeretnék, de inkább a biztos nyugi a zárt ajtók mögött.
8. Milyen jelmezt vennétek fel, ha mennétek ilyen partiba?

Szerintem tuti, hogy modern boszinak öltöznék. Esetleg valami brutálvéres sminket csinálnék, és valami "nembánom, ha koszos lesz" ruhát vennék fel, amit összekennék művérrel.
9. Szeretnétek, ha Magyarországon is hagyománya lenne ennek az ünnepnek?

Tök jó lenne, de annyira gyökerek vagyunk, hogy biztos vagyok benne, hogy soha nem lesz.
10. Terveztek erről posztot, és ha igen linkeljétek be, a kérdéssor alá!
Mindenképp lesz valami még itten éntőlem, csak baromi lusta vagyok - mint általában - blogolni. Soz.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe